sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Mimmi Mou- ja elämäni värikkäin loka-marraskuu


Sain loistavan mahdollisuuden työskennellä syksyn 2014 Mimmi Mou- Mirmajasta esityksen visualistina.  Kyseessä oli Marja Peuran lastennäytelmätekstin kantaesitys Kokkolan kaupunginteatterissa, tekstin joka on täynnään painavaa asiaa ja korkeuksiin liitävää runoutta. Tekstin lopussa Teatterilehden arvio esityksestä.


Monimuotoisessa projektissa olivat mukana Projekt ph 6:den Hilkka Hyttinen ja Pirkko Uitto, teatterin ammataitoinen henkilökunta ja monta leiskuvan lahjakasta opiskelijaa. Kerrankin koko visuaalista maailmaa ei tarvinnut pystyttää omin käsin, ja sen ympärille rakentui musiikista, ääniefekteistä, valoista ja sirkustaituruudesta omat huikeat kerroksensa.


Pääsin myös asustamaan Drake-residenssiin joka sijaitsi Kokkolan tunnelmallisessa vanhassakaupungissa. Residenssi toimii yhteistyössä Pohjoismaisen taidekoulun kanssa jonka hienoihin tiloihin ja mukavaan ilmapiiriin olisin mielelläni tutustunut perusteellisemminkin. Tavalliseen tapaan päivät kuluivat aika tiiviisti teatterilla, mutta harvoimpa Suomen loka- marraskuu on vierähtänyt yhtä värikkäästi kuin konaan oranssi - violeteksi maalatulla ullakkonäyttämöllä.

 

Kuvat: Annamari Karjalainen Teksti: Tytti Marttila lisätietoa:
http://mimmimoumirmajasta.blogspot.fi/
Teatteri & Tanssi Sirkus esittävien taiteiden aikakauslehti 1/2015
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti